יום שבת, 1 באוגוסט 2015

קישוט עוגות אישיות

פעילות מהנה לבנים ולבנות. אם כי אני ממליצה לבצע את הפעילות ביומולדת שהיא לא רבת משתתפים (מארח כדי שהאירוע לא ייצא מכלל שליטה. אלא אם כן יש לכם כח אדם לעזר), לדוגמא: יומולדת בנות או בית חם/חבר. מומלץ מבוגר-שניים על כל שולחן.

טיפ חשוב: את הפעילות הזו תעשו אחרי שהילדים אכלו (פיצה, נקניקיה, פיתה וכדומה) אחרת הם יתחילו לאכול את כל הסוכריות.

הרעיון הכללי הוא לתת לכל ילד/ה עוגה אישית. לשים במרכז קרמים וסוכריות ולתת להם לקשט את העוגה כאוות נפשם עם מספר כללים:

  1. קודם צריך לשים שכבה אחידה של קרם על כל העוגה, אחרת הסוכריות לא יידבקו.
  2. לא לגמור את כל הסוכריות כדי שגם לאחרים יישאר סוכריות.
  3. אם חבר מבקש את הסוכריות הצהובות שנמצאות לידכם, הושיטו יד ותגישו לו אותם.
  4. מי שסיים מחכה בסבלנות עד שישימו לו דגל עם השם שלו על העוגה.


מה לקנות?

כלים וסוכריות: כלים לעוגות אישיות מאלומיניום או מנג'טים מעוצבים, כל מיני סוגים סוכריות צבעוניות, כפיות חד פעמיות, קעריות קטנות חד פעמיות, מפה חד פעמית.
קצפת מחוזקת: 2 שמנת מתוקה (ל – 20 ילדים), פודינג וניל, צבעי מאכל בהתאם לרוח הנושא.

הוראות הכנה לקרם בצבע לבן + קרם צבעוני (ורוד למשל): 
  • שמים במיקסר 2 שמנת מתוקה, 2 כפות פודינג וניל ו – 2 כפות סוכר. מקציפים כדקה –שתיים עד לקבלת קצפת יציבה. 
  • בשלב זה אני עוצרת ומפרידה חצי מהכמות וממלאה 3 קעריות פלסטיק בקרם הלבן.
  • אל יתרת הקרם שנמצא במיקסר אני מוסיפה מעט צבע מאכל ונותנת למיקסר לערבב את הצבע עד לקבלת צבע אחיד. כעת אני מעבירה את הקרם הצבעוני ל – 3 קעריות פלסטיק אחרות. סוגרת עם מכסה ו ניילון נצמד ולמקרר עד ההגשה.

הוראות הכנה לשני קרמים צבעוניים (ורוד וירוק למשל): 
  • שמים במיקסר 1 שמנת מתוקה,1 כף פודינג וניל ו –1 כף סוכר ומעט צבע מאכל. מקציפים כדקה –שתיים עד לקבלת קצפת יציבה. 
  • ממלאים 3 קעריות פלסטיק בקרם הצבעוני (נניח ורוד).
  • מנקים את הקערה ואת המקציף וחוזרים על השלבים עם צבע המאכל השני (ירוק).
טיפ: אפשר להכין שלב זה מבעוד מועד, נניח יום לפני האירוע, לאטום היטב לשמור במקרר עד ההגשה.

דגלונים: קיסמים, עמוד נייר, סלוטפ

הוראות הכנה – גוזרים את הדף לרצועות כמו בתמונה ומדביקים לכל רצועה קיסם בעזרת סלוטפ. 

הכנת עוגות אישיות – השתמשו במתכון בסיסי של עוגת שוקולד, אם אין לכן אז אתן מוזמנות להשתמש במתכון הזה. וודאו כי אתן ממלאות כשני שליש מגובה התבנית האישית כי העוגה תופחת ואנחנו היינו רוצים שיישאר מקום גם למרוח קרם.
לאחר שהעוגות התקררו עיטפו כל עוגה בניילון נצמד. 

טיפ: אפשר להכין שלב זה מבעוד מועד, נניח שבוע לפני האירוע, להקפיא את העוגות ולהפשירן ביום האירוע.

ועכשיו לפעילות עצמה:
  • פורשים את המפה החד פעמית ומבקשים מכל הילדים לעמוד מסביב לשולחן.
  • מסבירים להם את הכללים ובמקביל מניחים על השולחן את הקרמים והסוכריות. מומלץ שבכל צד תהיה נציגות שווה של קרמים בצעים שונים וסוכריות מסוגים שונים.
  • נועצים בכל קרם בערך 3-4 כפיות.
  • מחלקים לכל ילד/ה את העוגה האישית שלו/ה.
  • כשבטוחים שכולם הבינו אומרים להם להסיר את הניילון הנצמד ולהתחיל במריחת שכבה אחידה של קרם. אפשר צבע אחד ואפשר יותר. אם יש ילדים שממתינים לקרם בצבע מסוים שכל הכפיות ממנו נלקחו, אפשר לחלק להם כפיות אישיות.
  • לאחר מריחת הקרם כל ילד/ה באפן עצמאי מקשט/ת בסוכריות. אם אתם רואים ילדים שמגזימים עם הסוכריות אז תעירו בעדינות.
  • ילדים שסיימו להכין את העוגה מחכים בסבלנות לדגל עם השם שלהם, אותו יש לנעוץ בעוגה.
  • מומלץ להצטייד במגש גדול או תבנית גדולה ועליהם להניח את כל העוגות המוכנות (לוודא שעל כל אחת מהן יש דגל) ולשים במקרר. לא לשכוח לחלק את העוגות לילדים ביציאה. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

הודעת טופס תגובה